't Kanaal Indoor sport -en ontspanningscentrum

About us

Je kan bij ons zowel gezellig komen ontspannen met familie, vrienden of collega’s als je eens goed komen uitleven op sportief vlak.
We bieden je verschillende mogelijkheden waarbij alles betaalbaar blijft maar wel met behoud van kwaliteit. Zo vernieuwen we ieder jaar een deel van ’t complex om up to date te blijven. Ook zijn we trots op onze lekkere gerechten die veelal huisbereid worden.

Gelegen naast ’t Albertkanaal,  kan je natuurlijk ook gewoon eens binnenspringen voor, bijvoorbeeld, een lekker suggestiebiertje tijdens je fietstocht.

Geschiedenis

’t Was 1994 toen het idee ontsprong om in de oude “Panda gebouwen” een nieuw sportcentrum te starten.

De familie Heyligen zetelde er reeds sinds de jaren ’30 en bouwde er destijds een groothandel. Wat zou uitgroeien tot een bloeiende keten van vooral Limburgse buurtwinkels, zou teloor gaan in de jaren ’80. Nadien nestelden zich er nog verschillende andere supermarkten. Toen het pand weer vrij kwam in 1993 zag  jongste zoon, Julien Heyligen , de kans om er opnieuw een familiezaak te starten. Samen met z’n vrouw, Els, en kinderen, Christophe en Nathalie, werd alles heringericht.

Uitbaters - sportcentrum Kanaal Beringen

Een Multi sport en ontspanningscentrum zou het worden. Als fervente bowlers hadden Els en Julien op dat gebied reeds de nodige ervaring en connecties. De kinderen zorgden voor een fris en jong imago. Centraal in de zaak werd een “state of the art” toog geplant met daar rond squashcourts en biljarttafels. Zo’n concept was destijds niet nieuw, maar wel direct een schot in de roos. Al vanaf dag 1 bleek er een toeloop van zowel jong als oud en vanuit alle lagen van de bevolking. Vandaag de dag is dat nog steeds zo. Sportcentrum ’t Kanaal werd al snel een gevestigde waarde in de streek.

Door de jaren heen werd het centrum nog een polyvalente sportzaal en speeltuin rijker. Vandaag de dag kan je er terecht voor: Bowling, Binnenspeeltuin, Squash, Pool, Snooker, Carambole, Tafeltennis, Darts, MultiMove, Yoga, Showdance, Zumba, Step, Buikdans, alle soorten buffetarrangementen en verjaardagsfeestjes.

Véél plezier!