't Kanaal Indoor sport -en ontspanningscentrum

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik reserveren?

Je kan enkel ter plaatse of telefonisch reserveren tijdens de openingsuren. Niet online.
011/453257 iedere dag vanaf 14u.

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken voor een bowlingspel?

Het bowlen duurt ongeveer 10 minuten per speler per spel. Dus indien je met bijvoorbeeld 6 personen op een baan speelt zal 1 spel ongeveer een uur in beslag nemen.

Hoeveel tijd moet ik vrijmaken voor een verjaardagsfeestje?

Indien er speeltuin in je gekozen formule zit is de speeltijd onbeperkt. Je bepaalt dus zelf hoelang het feestje zal duren. Indien je voor “Strike” hebt gekozen is de duur afhankelijk van het aantal spelers per baan.

Ik heb nog nooit gesquasht. Hoe gaat dat?

Je begint best met een half uurtje. Het is een redelijk intensieve sport. De terreinen zijn frequent bezet. Je reserveert dus best telefonisch op 011/453257

Wat heb ik nodig om te komen squashen?

Je kan ter plaatse een racket huren (2€) en een balletje kopen (4€). Het is aangeraden om sportkledij te dragen en douchegerief mee te brengen, maar dit is niet verplicht. Sportschoenen met witte zolen of indoor-sportschoenen zijn wel verplicht. Indien je zulke schoenen niet hebt, kan je op je nog altijd op je sokken of met bowlingschoenen squashen.

Vanaf en tot hoe oud mag je in de binnenspeeltuin?

Onze binnenspeeltuin is gekeurd voor kinderen van 3j. tot 12j.

Is er bowling inbegrepen in de “Diner-Bowling” menu’s?

Nee. De aangegeven prijzen zijn enkel voor het eten. Je kan dus ook een “Diner-Bowling” menu kiezen zonder te sporten. Of het arrangement met andere sporten samenstellen.

Hoe kan ik “Diner-Bowling” bestellen?

We maken steeds een offerte op maat. Je kan dus best via mail een aanvraag doen. Indien je ons enkele basis gegevens laat weten (datum, aanvangsuur, aantal deelnemers, menu nummer), sturen wij je een eerste voorstel terug. Of je kan afspreken om ter plaatse één en ander te bespreken.

Kan ik als nieuwkomer zomaar aansluiten bij de club?

Ja. Zowel onze squash- als dartsclub zijn zeer laagdrempelig. Je kan altijd eens vrijblijvend komen meespelen. Verdere info vind je bij iemand van de bestuursleden. Hiervoor kom je best eens langs op de desbetreffende speelavonden of je stuurt een mailtje met je specifieke vragen.

Kan ik jullie sportzaal huren?

Ja. Buiten de bezette uren is onze sportzaal te huur. De kost hiervan is 10 € excl. Btw.
Echter is deze niet geschikt voor minivoetbal.

Hoe lang is een bowlingbaan?

18.3 m vanaf de foutlijn tot aan de eerste kegel en 1.05 m breed.

Serveren jullie ook glutenvrij eten?

Wij hebben geen aparte noch afgescheiden keuken om glutenvrij te koken. Daarom kunnen wij niet verzekeren dat er geen sporen van gluten te vinden zijn in de geserveerde of zelfs opgewarmde gerechten. Wel kan je zelf een glutenvrije maaltijd meebrengen. Indien we deze moeten opwarmen loop je wel het risico dat er sporen van gluten kunnen optreden.

We zouden graag met onze groep komen sporten mogen we eigen lunchpakketten meebrengen?

Geen probleem. Voor scholen of grote groepen maken we graag een uitzondering. Eigen drank is wel te alle tijden verboden.

Wanneer zijn jullie open op zondagavond?

De zondagen op welke we ook na 20u open zijn staan aangeduid op deze website.

Is het verplicht om jullie bowlingschoenen te gebruiken?

Alle bowlers zijn verplicht bowlingschoenen te dragen. Je kan de onze GRATIS gebruiken of je eigen bowlingschoenen gebruiken. Dit moeten wel echte bowlingschoenen zijn en geen sportschoenen of dergelijke. Indien je toch bowlt zonder de juiste schoenen rekenen we je 20€ aan voor het onderhoud achteraf.

Vanaf welke leeftijd kan je bowlen?

Al onze banen zijn aanpasbaar voor kinderen of hulpbehoevenden. Zo hebben wij een automatisch bumpersysteem waarmee de zijkanten, per persoon, kunnen dichtgaan. Ook lichte ballen en rekjes om de bal vanaf te rollen zijn voorhanden.

Is jullie zaak toegankelijk voor andersvaliden?

Ja. Ook het bowlen zelf is geen probleem, ook voor rolstoelgebruikers. We hebben rekjes, automatische bumpers en zelfs ballen met een handvat.

Ben je verzekerd indien iemand zich verwond bij?

Bowling
Speeltuin
Squash